Saturday, 16 March 2013

BILA ANWAR SEBUT 'BILLION' MAKCIK MAKCIK SEMUANYA MELOPONG NGANGA...BEGITU MUDAH ANWAR MEMPERDAYA KERANA DIA TAHU DIMANA KELEMAHANNYA....

Berapa billion untuk 'pusing modal' PETRONAS?

Kemudian dia menambah...

"Kita tahu PETRONAS nak untung... Tak apa... kita bagi PETRONAS untung... sikit sudahlah... Sampai 70 Billion nak buat apa ...

..... Kita ambil 30 Billion kita bagi pendidikan Percuma .. bla..blaa...

Heh. Cara budak tadika belajar MATEMATIK ja ni?

Oh. lupa IJAZAH BAHASA MELAYU, mana pandai ekonomi.

Sebab tu dia yang naikkan interest lah, kurang perbelanjaan keraj"PETRONAS untung RM 70 Billion ringgit........"

...
Maka pakcik-makcik, pemuda-pemudi yang mendengarnya itu, melopong, menganga mulut....

Yang diceritakan...

"Ini semua kroni....bla...blaaa..."

Tapi , kroni ANWAR memang sangat ramai dalam PETRONAS semua pegang jawatan tinggi-tinggi (Pendedahan akan dibuat....)

Rakyat mula marah dan simpan dendam...

Biasa lah, orang kait PETRONAS dengan MAHATHIR, Yalah, penasihat kan...

TAPI ANWAR tak pernah cerita...

Berapa puluh BILLION diberi kepada kerajaan untuk beberapa projek?

Berapa billion pula cukai yang harus dibayar PETRONAS kepada kerjaaan?

Berapa puluh BILLION yang diperlukan untuk R&D cari gali minyak di tempat baru?
 
aan masa jadi Kementerian kewangan...

Macam mana, jawatan Pengerusi Bank Dunia tu dia boleh pegang?

TERKINI...!!!!BENARKAH KETUA PENGGANAS SUDAH BOLOS...?

LAHAD DATU – Semakin lama pengganas berkubu di Kampung Tanduo di sini, makin ramai pula anggota mereka yang ditemui mati ekoran kecek...apan dan ketepatan pasukan keselamatan menjalankan Operasi Daulat di kawasan bergolak tersebut.

Semalam pasukan keselamatan menemui dua lagi kubur baharu pengganas Sulu tidak jauh dari sebuah lubang yang ditemui pada 6 Mac lalu. Di dalam lubang itu mengandungi sembilan mayat.

Dua kubur tersebut mengandungi enam lagi mayat pengganas Sulu yang sudah mereput dan berbau busuk menjadikan jumlah sebenar musuh yang mati ditembak dalam pertempuran pada 1 Mac lalu meningkat kepada 15 orang dan bukan 12 seperti yang dilaporkan sebelum ini.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, dua kubur itu ditemui selepas pasukan keselamatan membuat pemeriksaan teliti di kawasan kampung tersebut.

“Ketika pertempuran pada 1 Mac lalu, dua anggota kita telah terkorban manakala kita pula memberitahu 12 pengganas telah ditembak mati. Namun pada masa itu, kita tidak menemui mayat musuh.

“Apabila kita melakukan pemeriksaan enam hari kemudian, kita menemui sembilan mayat di dalam satu lubang besar. Hari ini (semalam) pasukan keselamatan yang memeriksa kawasan itu sekali lagi menemui enam lagi mayat di dalam dua buah kubur menjadikan jumlah yang mati menjadi 15 dan bukan 12 seperti yang dimaklumkan sebelum ini,” katanya pada sidang akhbar di sini.

AMBILLAH IKTIBAR PRU 12.....BELAJARLAH MENERIMANYA... JIKA ORANG LAIN ITU LEBIH BAIK DARI KITA WALAU SIAPA PUN 'CALONNYA' DIA TETAP BARISAN NASIONAL


Kadangkala kesian juga tengok Tun M dan Tun Siti berusaha keras untuk parti. Begitu juga Datuk Seri Najib dan Tan Sri Muhyiddin, dengar kata sampai turun berat badan, tukar baju dalam kereta sebab takut tak sempat.

Tapi saya sedih, bila usaha-usaha mereka ini bakal dan sedang dihancurkan oleh pemimpin-pemimpin UMNO-BN itu sendiri. Bagi saya,
pembangkang dah damage teruk dah. Isu pun dah tak berapa berdaya mereka untuk melawan lagi.

...
Saya luah, kerana apa yang saya rasa, kawan-kawan saya rasa kerana terlibat secara langsung dalam politik. Sedih apabila melihat, bakal-bakal caln mula menjatuhkan masing-masing kerana ada ura-ura orang ini tak dipilih, orang itu tak dipilih.

Kenapa UMNO tidak pernah mengambil iktibar apa yang berlaku PRU12? Kita pun tahu, pembangkang menang dulu banyak pun bukan sebab yakin dengan mereka, tetapi boikot dan cantas-mencantas pada ketika itu.

Paling jijik, mereka tidak fokus kepada PRU kali ni, sebab mereka rasa mereka boleh menang, tetapi mereka fokus pemilihan parti yang akan datang. Penat kami semua buat kerja ini buat kerja itu, pemimpin pula... Hmmmm...

Sampai bila harus berterusan begini? Cah Keting, Boikot-memboikot. Ingat, kami sokong PARTI bukan sokong INDIVIDU bukan bermakna INDIVIDU itu boleh buat sesuka hati. Jangan biar rakyat menghukum sebagaimana rakyat pernah menghukum UMNO-BN lima tahun yang lalu.

Hanya teguran dari rakyat marhaen

SIAPA KAH SEBENARNYA BALA ATAU LEBIH DIKENALI PI BALA

 
Pasti ramai yang ingin tahu siapakah sebenarnya Bala atau lebih dikenali sebagai PI Bala.
...

Bala atau nama sebenarnya:-

Nama: Balasubramaniam A/L Perumal
No. kad pengenalan: 600928 - 08 - 6235
Tempat lahir: Batang Padang, Perak.
Menyertai PDRM: 3hb Mei 1981,
Tarikh pengesahan jawatan: 3hb Mei 1984.
Jawatan: Konstabel


Beliau pernah ditugaskan sebagai Unit Semboyan dari tahun 1982 hingga 1984. Pada tahun 1992, beliau yang berpangkat Lans Koperal, bertanggungjawab untuk Tugas Am dalam Cawanagn Pentadbiran di Balai Polis Sentul, sebelum bertukar ke Cawangan Khas di Petaling Jaya pada tahun 1994.

Pada tahun 1995, Bala telah dikenakan tindakan tatatertib dengan gajinya ditahan atas siasatan jenayah, bersabit Pantai Report 4434/35 Kes Sek.3(1) Akta Culik oleh Ketua Polis Selangor, dengan merujuk kepada PKS 498/95 bertarikh 1/11/1995.
Kes tersebut bukanlah satu-satunya kes jenayah yang melibatkan Bala. Hakikatnya, Bala telah terlibat dengan banyak kes sebelum ini yang turut membawa kepada tindakan tatatertib.

Jelas disini, Bala bukanlah orang yang boleh dipercayai seperti juga Deepak, RPK, SUARAM dan keseluruhan Pakatan Pembangkang yang menjadi dalang mereka. Logiknya, hanya orang-orang yang jahat atau berniat jahat sahaja yang akan terlibat dan bekerjasama dengan penjahat seperti Bala.

Rentetan keslaahan yang tidak dapat diampuhkan, maka pihak atasan telah membuat keputusan bahawa Bala tidak lagi wajar diberi peluang. Akhirnya Bala telah dipaksa meletakkan jawatan dalam masa 24 jam dengan notis sebulan gaji pada 2hb Feb. 1998.

Dari situ, Bala kemudiannya beralih kepada dunia Penyiasat Persendirian yang tentunya lebih bebas dan lebih mudah untuk mendekati penjenayah dan pengkhianat negara. Penglibatannya dalam kes Altantuya, pastinya dilihat sebagai peluang terbaik untuk menjadi kaya dengan sekelip mata. Namun, "setinggi-tinggi tupai melompat", akhirnya Bala lari ke luar negara.

Rasanya tidak perlulah dipersoalkan kehidupan Bala disana yang nampak mewah dan selesa, sama juga seperti RPK berdasarkan gambar-gambar mereka di London yang diedarkan dengan bangganya sebelum ini. Namun, seperkara yang perlu kita persoaalkan .. atas tajaan siapa ??

Psssttt: Pepatah ada menyebut .. " harimau mati meniggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama " .. kalo semasa hanyatnya melakukan perkara-perkara yang baik, maka baik la sebutan orang. Kalau perkara yang tak baik ... sendiri mau ingat maaaa

TANYA KIRAM SIAPA YANG SUDI SEMBAHYANG JENAZAH PENGGANAS FILIPINA DISABAH?


Ramai yang terlalu emosi apabila mendapat tahu tentang tindakan kejam para pengganas yang menceroboh kedaulatan negara di Lahad Datu, Sabah, yang memperlakukan mayat perwira-perwira negara yang terkorban lebih buruk dari haiwan.

Memang benar. Saya sendiri marah-marah dengan perlakuan tidak bertamadun oleh para pengganas dari Filipina itu. Kononnya mereka beragama Islam, tapi akhlaknya lebih buruk dari syaitan.
...

Pun begitu, Ketua Polis Daerah Lahad Datu, Supt Shamsuddin Mat, punya pendirian yang tersendiri berhubung mayat-mayat pengganas yang berjaya ditumpaskan di dalam Ops Daulat di sana.

Misalnya, mayat-mayat pengganas Filipinan yang beragama Islam di kawasan di bawah kuasanya baru-baru ini disempurnakan dengan baik dan disembahyangkan dengan sempurna oleh Shamsuddin serta para pegawainya.

Begitu murni sungguh akhlak beliau. Meskipun dihidangkan racun berbisa, beliau dan anak-anak buahnya masih mampu bertindak sebagai umat Islam yang baik dengan menunaikan kewajipan fardhu kifayah sebagaimana yang ditetapkan oleh Islam.

Inilah bayangan Islam sebenar. Islam tidak mengajar umatnya bertindak secara emosi dan mengikut perasaan marah.

Sabda Rasulullah SAW di dalam hadis Baginda yang membawa maksud bahawa sifat amarah itu berasal dari syaitan dan kita umat Islam diseru supaya tidak terpengaruh dengan sifat mazmumah tersebut.

Siapa di antara kita yang mampu mencontohi akhlak yang ditunjukkan oleh Shamsuddin itu? Anda mampu mengawal emosi anda?

Biar apa pun, kita sebenarnya tidak dapat lari dari kenyataan bahawa para pengganas yang menceroboh itu beragama Islam. Sama ada Islamnya dipandang Allah SWT atau tidak, itu urusan Allah dan hambaNya.

Kita sebagai umat Muhammad SAW wajar mengawal emosi apabila berdepan dengan ujian sebegini hebat dariNya. Mungkin ada hikmah dari apa yang berlaku. Namun sama ada kita mengambil iktibar atau tidak, itu terserah pada diri masing-masing, bukan?
 

INI BUKAN BETUL BETUL INI OLOK OLOK...

 
SESUNGGUHNYA MANUSIA INI TIDAK DITERIMA NABI MUHAMMAD SAW SEBAGAI UMATNYA
 
 
MANUSIA PALING KEJI
 


 
 
 
 

ANWAR IBRAHIM ADALAH DALANG DISEBALIK INSIDEN LAHAD DATU 15/3/2013 - Zahid Mat Arip


Hari ini selepas Solat Jumaat di Masjid Negara, satu himpunan " Anwar Dalang Insiden Lahad Datu " dianjurkan oleh PERKASA, JATI & TIBAI .
Mursyidul Am Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI),Muhammad Zahid Md. Arip dalam ucapannya membelasah terus Ketua Pembangkang,Datuk Seri Anwar Ibrahim Adalah Dalang Di Sebalik Insiden Lahad Datu.

Beliau Juga mendedahkan mengenai berita daripada media & perisikan Filipina yang mengaitkan nama Anwar dan ketua pemberontak Filipina , Nur Misuari sebagai dalang utama pencerobohan Lahad Datu.

VAT 69 : MEMBALAS KEKEJAMAN TENTERA SULU..!!Ramai yang terlalu emosi apabila mendapat tahu tentang tindakan kejam para pengganas yang menceroboh kedaulatan negara di Lahad Datu, Sabah, yang memperlakukan mayat perwira-perwira negara yang terkorban lebih buruk dari haiwan.

Memang benar. Saya sendiri marah-marah dengan perlakuan tidak bertamadun oleh para pengganas dari Filipina itu. Kononnya mereka beragama Islam, tapi akhlaknya lebih buruk dari syaitan.

Pun begitu, Ketua Polis Daerah Lahad Datu, Supt Shamsuddin Mat, punya pendirian yang tersendiri berhubung mayat-mayat pengganas yang berjaya ditumpaskan di dalam Ops Daulat di sana.

Misalnya, mayat-mayat pengganas Filipinan yang beragama Islam di kawasan di bawah kuasanya baru-baru ini disempurnakan dengan baik dan disembahyangkan dengan sempurna oleh Shamsuddin serta para pegawainya.

Begitu murni sungguh akhlak beliau. Meskipun dihidangkan racun berbisa, beliau dan anak-anak buahnya masih mampu bertindak sebagai umat Islam yang baik dengan menunaikan kewajipan fardhu kifayah sebagaimana yang ditetapkan oleh Islam.

Inilah bayangan Islam sebenar. Islam tidak mengajar umatnya bertindak secara emosi dan mengikut perasaan marah.

Sabda Rasulullah SAW di dalam hadis Baginda yang membawa maksud bahawa sifat amarah itu berasal dari syaitan dan kita umat Islam diseru supaya tidak terpengaruh dengan sifat mazmumah tersebut.

Siapa di antara kita yang mampu mencontohi akhlak yang ditunjukkan oleh Shamsuddin itu? Anda mampu mengawal emosi anda?

Biar apa pun, kita sebenarnya tidak dapat lari dari kenyataan bahawa para pengganas yang menceroboh itu beragama Islam. Sama ada Islamnya dipandang Allah SWT atau tidak, itu urusan Allah dan hambaNya.

Kita sebagai umat Muhammad SAW wajar mengawal emosi apabila berdepan dengan ujian sebegini hebat dariNya. Mungkin ada hikmah dari apa yang berlaku. Namun sama ada kita mengambil iktibar atau tidak, itu terserah pada diri masing-masing, bukan?
Dikongsi Dari Lama FB VAT 69 Perjuangan Semalam

KEMATIAN BALA SATU PERINGATAN ALLAH BUAT ANWAR IBRAHIM


P Balasubramaniam (PI Bala) yang menjadi antara watak utama dalam kes pembunuhan model Mongolia, Altantuya Shaariibu...u diberitakan telah meninggal dunia kerana mengalami serangan jantung kedua.

Serangan pertama adalah pada 5 Mac lalu iaitu sehari sebelum beliau dijadual berucap dalam ceramah di Parit Sulong, Johor dan dimasukkan ke Unit Rawatan Jantung (CCU) selama empat hari. Beliau kemudian dirujuk ke Institut Jantung Negara dan dijadualkan menjalani pembedahan dalam masa terdekat.

Sebelum itu, ketika progam di Bachok, Kelantan beliau dikatakan telah mengadu sakit dada dan gastrik.

PI Bala baru saja ‘dipulangkan’ dari luar negara oleh pihak PR bagi membantu dalam PRU-13. Beliau sebelum ini telah melarikan diri keluar negara kononnya kerana ‘diancam’ oleh pihak yang bertanggungjawab membunuh Altantuya.

PR yang terkenal dengan sikap suka mempolitikkan nyawa orang, nampaknya tidak sabar-sabar untuk mempolitikkan kematian Bala. Ini terbukti apabila sejurus selepas serangan jantung pertama, pihak PR telah pun membuat kenyataan yang membayangkan Bala telah disihir.

Kredibiliti Bala menjadi persoalan penting dalam kes Altantuya memandangkan beliau bukan sahaja telah membuat dua Akuan Bersumpah yang bertentangan tetapi juga didapati mempunyai rekod jenayah ketika bertugas sebagai polis. Antara jenayah yang dilakukannya turut tertakluk di bawah Akta Penculikan. Beliau telah diarahkan meletakkan dalam masa jawatan 24 jam.

Bala menggambarkan dirinya sebagai orang tengah dalam kedua-dua Akuan Bersumpah tetapi mengubah ‘watak penting’ iaitu yang menyampaikan arahan kepadanya. Satu-satunya kisah yang masuk akal dan kekal dalam kedua-dua Akuan Bersumpah Bala ialah hubungan Razak Baginda dengan Altantuya serta wang yang diminta oleh Altantuya.

Bala dikhabarkan telah menerima amanah dari Razak Baginda untuk menyampaikan sejumlah wang RM50,000 kepada Altantuya. Versi yang lain pula mengkhabarkan jumlah USD500,000 iaitu komisen pembelian scorpene.

Memandangkan kes scorpene telah terbukti tidak wujud dan Altantuya juga bukan seorang penterjemah dan tidak pernah ke Perancis dalam waktu urusniaga berjalan maka secara automatik kisah komisen tersebut tidak boleh digunapakai lagi.

Justeru, kita kini berpegang kepada kisah RM50,000 yang diamanahkan oleh Razak kepada Bala untuk disampaikan kepada Altantuya. Jika benar Altantuya menerima wang tersebut, kenapakah beliau perlu membuat kecoh di pejabat dan rumah Razak? Ia hanya masuk akal jika Altantuya sebenarnya tidak menerima wang tersebut. Jika ini benar, maka hanya Bala yang mampu mengesahkannya.

Maka tidak mustahil, inilah yang menyebabkan cerita Bala berpusing-pusing dan berbelit-belit. Dan tidak mustahil ini juga yang menyebabkan Bala diserang sakit jantung setelah dipanggil pulang ke Malaysia bagi membantu PR.

Ini kerana, Bala tahu apa yang benar apa yang tidak. Dan kita tahu bukan senang untuk menyorok kebenaran dan menyebarkan penipuan secara berterusan, terutama apabila melibatkan nyawa. Lebih dahsyat lagi jika diri sendiri yang melakukan kesalahan tersebut.

Seluruh dunia tahu bahawa Bala tinggal di luar negara atas saraan pihak yang memusuhi kerajaan. Ini kerana, Raja Petra yang turut lari ke luar negara telah memuatnaik gambarnya bersama Bala, bergembira bersama peguam-peguam mereka sambil mengutuk dan mengetawakan kerajaan.

Jika benar Bala diancam oleh pihak di dalam kerajaan, dan jika benar kerajaan begitu korup lagi berkuasa dan kejam sehingga mampu mengawal keputusan mahkamah serta membunuh, bukankah lebih logik jika Bala juga menerima nasib yang sama dengan Altantuya? Dan kenapa beliau berani pulang ke Malaysia dan berkempen untuk PR? Malah, ketika meninggal dunia, beliau berada di rumah bersama isteri, dan bukannya bersembunyi kerana bimbangkan ancaman pihak berkuasa yang korup dan kejam seperti yang dituduhnya?

Jelaslah, bahawa kerajaan tidak terlibat dalam apa jua mainan atau drama yang diceritakan oleh Bala. Tidak mustahil Bala sendiri yang menjadi kunci semua kekusutan ini. Altantuya mungkin tidak akan mati jika benar RM50,000 itu sampai ke tangannya.

Apapun, Raja Petra telah membuat pengakuan bahawa semuanya hanyalah rekaan. Zulkefli Noordin yang membela tertuduh dalam kes pembunuhan Altantuya juga telah membuat pengakuan bahawa beliau telah diarahkan oleh Anwar untuk memaksa pelanggannya itu mengaitkan nama Perdana Menteri sedangkan ia tidak benar. Penipuan SUARAM mengenai scorpene dan Altantuya yang telah terkantoi menguatkan lagi bahawa semua ini hanyalah rekaan semata-mata.

Paling menarik, bapa Altantuya sendiri telah membuat kenyataan bahawa satu-satunya pihak yang berhubung dan cuba membelinya ialah pihak pembangkang, bukan kerajaan.

4 pihak telah mengesahkan penglibatan Anwar dan PR, maka apakah ini belum cukup untuk kita melihat kebenaran? Patutlah Bala tidak mampu menghadapi dunia lagi.

Kita ucapkan Takziah kepada keluarga Bala. Harapan kita agar PR tidak mempolitikkan kematiannya pula. Biarlah dia tenang menerangkan kepada Altantuya ke mana perginya RM50,000 yang diamanahkan melaluinya.

Semoga mereka yang terlibat dalam fitnah ini insaf, bahawa ajal maut boleh tiba pada bila-bila masa dan tidak semestinya menunggu keputusan Pilihanraya.