Friday, 7 August 2015

MP Parit Buntar (Mujahid Yusof Rawa) sertai Gerakan Harapan Baru dan sabotaj PAS??

 Maafkan Tok sebab terlepas pandang akan berita ni.Maklum laa Tok busy sket akhir2 ni..
  Terkejut Tok bila baca tajuk kt Sinar yang Pas Perak minta Mujahid yg juga Ahli Parlimen Parit Buntar meletak jawatan.

   IPOH - Pas Perak meminta Ahli Parlimen Parit Buntar, Datuk Dr Mujahid Yusoff Rawa melepaskan jawatan sekiranya mahu menyertai parti politik baharu.
 
Pesuruhjayanya, Razman Zakaria berkata, perkara itu sewajarnya dilakukan memandangkan Mujahid memenangi kerusi berkenaan atas tiket Pas.
 
“Pada hakikatnya, Mujahid perlu melepaskan jawatan beliau sekiranya mahu menyertai parti selain Pas.
 
“Cumanya, yang nak ditekankan dan perlu beliau fahami adalah, setiap Ahli Parlimen Pas mempunyai ‘perjanjian khas’ dengan parti,” katanya ketika dihubungi 
 
                                             
                                                                                adakah kerana gambar ini??

Habis ini mcmana pulak?bai'ah??

Nampaknya selepas menyertai Gerakan Harapan Baru,teruk mantan2 PAS ni menghentam bekas parti yang memberi mereka tempat dan jawatan.
                              
                                         

    ini salah sorang yang kuat menghentam PAS


Adakah ini benar? Gerakan Harapan Baru atau Pakatan Rakyat Baru yang bakal menjadi parti politik pada 14 September menjadikan Pas sebagai sasaran untuk dilumpuhkan. Pemimpin G18 yang terdiri daripada pemimpin IKRAM dan lain-lain yang kalah dalam pemilihan di Muktamar Pas lalu menyimpan dendam yang cukup tinggi dengan kepimpinan Pas apalagi UMNO dan Barisan Nasional.

Agak pelik sebuah gerakan Islam yang lama dikenal dengan JIM dan bertukar menjadi IKRAM tidak ada sifat menyantuni sebagai dai’ dan murabi sebaliknya memilih pendekatan konflik untuk melanjutkan perjuangan Islamnya.

Lebih pelik lagi GHB atau PRB ini memilih untuk bersama dengan DAP yang cauvinis dan anti-Islam. Konsep sama rata DAP sangat hipokrit seolah-olah orang Melayu-Islam tidak pernah tahu sejarah PAP Singapura meminggirkan orang Melayu-Islam dan strategi Lim Guan Eng meminggirkan orang Melayu di Pulau Pinang.seterusnya boleh baca di sini

Adakah ini suatu tamparan hebat kepada ahli2 PAS Parit Buntar dan pengundi2 Mujahid??

Nantikan pendedahan Tok seterusnya...bersambung.....